Pokud se Vám tento e-mail nezobrazuje správně, klikněte zde
Průmyslová automatizace

Vážení obchodní partneři,

svět automatizace se stále mění a roste. Naši dodavatelé jsou specialisty v tomto oboru, a proto neustále inovují a vyvíjejí nové produkty. Dnes Vám přinášíme hned 3 horké novinky.
Německá společnost VIPA uvedla na trh 2 typy CPU s PROFINETEM.
S novou řídicí jednotkou SCON od IAI lze nyní kontrolovat a regulovat tlačnou sílu.
A díky IDECu Vám můžeme nabídnout precizní laserové senzory za přijatelné ceny.

Příjemné čtení přeje REM Team

Bezpečnostní systémy
 Bezpečnostní programovatelná jednotka MOSAIC od REER

Bezpečnostní programovatelná jednotka MOSAIC

MOSAIC je bezpečnostní programovatelná jednotka pro monitorování bezpečnostních komponent jako například závor, relé a spínačů. Jde o modulární systém s integrovanou pamětí a možností rozšíření až o 14 modulů. MOSAIC splňuje bezpečnostní kategorii 4 a využívá komunikačních rozhraní PROFIBUS DP, DeviceNet, CANopen, Ethernet IP, EtherCAT, PROFINET a USB. MOSAIC se programuje standardním USB kabelem, software je dodáván zdarma.

  Ceník MOSAIC 

 
Pohyb, pohony, převody
 

Řízení  a regulace síly s novou řídicí jednotkou SCON 
 

Spojení pohonů IAI s novou řídicí jednotkou SCON nabízí kontrolu tlačné síly. Funkce umožňuje preciznější kontrolu během tlačných operací jako například při lisování. Tohoto zlepšení je dosaženo použitím externího tenzometru, který je přímo na aktuátoru. Pohony lze potom využít jako lisy, které jsou schopny dosáhnout síly až 2 tuny. Přesnost tenzometru je ±1% z použité tlačné síly.

  Pohony IAI
  Řídicí jednotky SCON
 
Řídicí systémy a displeje
CPU od VIPA s Profinetem

VIPA představuje CPU s PROFINETEM

Německý výrobce řídicích systémů VIPA uvedl na trh nové typy CPU 315SN/PN a 317SN/PN s PROFINETEM Lean CP343, které jako všechny CPU z řady 300S jsou programovatelné ve STEP7 od Siemens. Paměť nových CPU dle typu dosahuje 1-2 MB a je rozšiřitelná od 2 do 8 MB. V CPU 317SN/PN je navíc integrována vysokorychlostní sběrnice SPEED-Bus pro řízení velmi rychlých dějů a nestandardních aplikací. Samozřejmostí jsou rozhraní Ethernet, Modbus Master, Profibus-DP Master, MPI a USS Master.

  CPU s Profinetem 315SN/PN
  CPU s Profinetem 317SN/PN

 
Senzorika
 Laserový senzor SA1E-L

Vysoká přesnost a rychlost snímání s laserovými senzory

Společnost IDEC představila nové miniaturní  fotoelektrické laserové senzory SA1E-L laserové třídy 1. Senzory spolehlivě detekují rychle se pohybující předměty, díky odezvě 250 μs jsou nejrychlejší ve své kategorii. SA1E-L jsou prachu a vodě odolné, snímají předměty od průměru 0,2 mm a mají dosah až 30 m. Dostupná jsou provedení s kabelem 1, 2 a 5 m nebo konektorem M8. Viditelný červený laserový paprsek umožňuje snadné umístění senzoru v dané aplikaci.

Cena od 2.540 Kč bez DPH

  Laserové fotoelektrické senzory SA1E-L

 

REM-Technik s.r.o., Klíny 35, CZ – 615 00 Brno Tel. +420 548 140 000, fax: +420 548 140 005,
office@rem-technik.cz, www.rem-technik.cz

E-mailová adresa pochází z obchodního kontaktu a tento e-mail slouží k informování zákazníků a partnerů. Nemáte-li zájem dostávat e-novinky, klikněte zde.

rem logo